eduskrypt.pl - platforma nominowana do WORLD SUMMIT AWARD 2007

Aktualności

SZKOLENIE dla NAUCZYCIELI PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH ORAZ NAUCZYCIELI AKADEMICKICH: PQS – nowa jakość wieprzowiny
22.04.2012  13:29

Pomysłodawcy Systemu Jakości Wieprzowiny PQS: Związek „Polskie Mięso” oraz Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”

 

zapraszają nauczycieli przedmiotów zawodowych szkół ponadgimnazjalnych oraz nauczycieli akademickich na szkolenie na temat mięsa wieprzowego, produkowanego w Systemie PQS.

 

Szkolenie poprowadzi uznany w Środowisku ekspert,

dr hab. Agnieszka Wierzbicka, prof. SGGW

 

Szkolenie odbędzie się 24 kwietnia 2012r., sala nr. 315, III Piętro, Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Krakowie, ul. Rajska 1

 

Szkolenie obejmie następujące zagadnienia:

• Sytuacja na krajowym i europejskim rynku spożywczym

• Potrzeba certyfikacji produktów żywnościowych

• Idea systemu PQS

• Wymogi hodowli i przetwórstwa – prezentacja parametrów mięsa produkowanego w systemie PQS

• Bezpieczeństwo produkcji i sprzedaży mięsa PQS

• Cechy użytkowe mięsa produkowanego w systemie PQS

• Różnice pomiędzy produktem standardowym a produktem wytworzonym w systemie PQS

 

Harmonogram szkolenia:

10:30 – 11:30 Część I szkolenia

11:30 – 11:45 Przerwa

11:45 – 12:45 Część II szkolenia

12:45 – 13:00 Podsumowanie szkolenia

13:00 – 14:00 Lunch dla uczestników szkolenia

 

Udział w Konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń!

Zgłoszenia przyjmowane są telefonicznie pod numerem: 33 8747925; 664 159 734 do dnia: 20.04.2012r.

*Wszyscy uczestnicy otrzymają materiał informacyjno – edukacyjny oraz stosowne zaświadczenie

Szczegóły: www.wieprzowinapqs.pl





Koszyk jest pusty
Zaloguj się:

adres e-mail:

hasło:
   
« Zarejestruj się
Wpisz pobrany
kod dostępu:
 
Polecamy:
















Google
    
UWAGA! Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii, proszę zapoznać się z polityką prywatności platformy edukacyjnej eduskrypt.pl
ZAMKNIJ